2017-06-10 277 瀏覽
話說滿屋轉了新菜單,比以前還要平,同事們一鍋風走去食,尖沙咀那間好,午市一般都不用book位,大家都想試試新菜單!價錢比以前的便宜,一個壽司/刺身,一個主食都是$68,價錢相宜。今天試了日式豬軟骨拉麵拼海膽軍艦,前菜當然少不了,我覺得滿屋幾體貼,生果也有!橙都不錯,又甜又多汁。海膽軍艦先到,有兩件,海膽聞得出來海膽海水味,食起來有啲腥味,愈有腥味愈新鮮吧!幸好有紫菜隔一隔,腥味無咁重,再來試試豬軟骨拉麵,湯底當然沒有普通拉麵店咁好味道,但是也算是味濃,拉麵質素不錯,幾彈牙,豬軟骨有三大件,幾入味,煮得也很淋,$68真係很好。有趣位來了,套餐還附送糖水,送了凍的綠豆沙,完全沒有味道,沒有甜味,凍的已經是硬硬的,賣相真有點古怪!