2019-03-08 218 瀏覽
唉返學返到咁攰一定要食返啲好嘢獎勵下自己,順便幫自己充下電㗎!一於約返幾個同學落堂即刻walk-in一間。佢哋話佐敦呢間響HIBIKI幾推薦,就嚟呢間啦!每個位置都有啲小擺設咁,呢個係一個用書法字寫嘅"響",幾有趣。冇理!叫嘢食先!佢除咗係食物放題之外,飲品同甜品都係任飲任食㗎!先嚟盤海鮮拼盤啦!有生蠔、鮑魚、大蝦、螺,下面仲壓住一條鯛魚,條睇落真係幾新鮮下。放落去燒先~~個生蠔雖然係細粒咗啲,不過就唔會太腥,該creamy嘅佢都係creamy,唔錯!大蝦都新鮮嘅,係個殼難剥咗啲啫。海鮮食完,跟住就梗係嚟盤刺身啦!三文魚、吞拿魚、甜蝦、帶子、八爪魚、海膽……該有嘅都有齊啦!應該話佢哋全部都好新鮮,啲冰鮮味唔係好重。食完埋刺身,於係呢間鋪嘅主角:肉啦!豚西冷、牛西冷、牛肉眼、牛肋骨、牛胸腹、豬頸肉。真係正,豬同牛最正嘅位置我哋都食到。冇講咁多,立即開燒~個豚西冷真心入口即溶。跟住仲叫咗大量牛脷嚟食,我自己其實係好鍾意食牛脷,燒完滴啲檸檬汁上去即食,哇正呀喂!!!燒肉都燒咗幾輪,大家都飽飽哋啦!一於叫啲其他嘢嚟食下。炸物發現!放題最期待嘅之一莫過於係炸嘢,由於大家都飽,我哋只叫咗幾個榴槤炸

燒肉都燒咗幾輪,大家都飽飽哋啦!一於叫啲其他嘢嚟食下。炸物發現!放題最期待嘅之一莫過於係炸嘢,由於大家都飽,我哋只叫咗幾個榴槤炸彈同炸芝士年糕。

芝士年糕特別要講下,佢係我最鐘意食嘅炸物,睇佢個心,啲芝士流心,再配合佢脆脆地嘅外皮,真係冇話唔係必食之選。

last round......就係食雪糕啦!就算佢係任食,我哋都只係一人一個就完了。因為已經太飽啦!

2019-03-05