2024-03-10 345 瀏覽
睇網媒報道呢間新開嘅咖喱店,好似好吸引,襯夜晚收工就嚟試下喇📝 喺一個少許隱蔽嘅角落小店,都算裝修得幾靚,有少量堂食位置。今日我哋買外賣。 選擇唔算非常多,但叫做照顧咗基本嘅口味。我哋揀咗黑毛豬肉餅同埋鼠尾草烤雞,本身首選茄子,但賣晒。另外再叫咗個怪物炸蠔(雖然唔知點解要叫怪物) 先講重點咖喱,聲稱係加咗牛油同多種配料經過12小時熟成。當然食唔出熟唔熟成同一般咖喱有咩分別🤪但味道係好食嘅👍🏻佢打碎咗好多配料入去,所以有啲碎碎嘅口感,洋蔥同蕃茄味比較突出。整體帶少少蔬果嘅酸甜味,相對清新,辣度幾適中,係一個過癮但唔會食得辛苦嘅程度,非常好送飯😋 豬肉餅都非常唔錯,好juicy,煎過幾香口,口感結實彈牙👍🏻反而雞就幾失色,有啲鞋,切到勁細粒,搞到有啲似下欄咁,亦都冇乜香味☹️ 怪物炸蠔$58一份,打開有啲嚇親,咁貴得2粒?!🤯真係未免太貴,好彩味道係好食,唔腥,多汁,飽滿😋 呢餐味道幾滿意,幾適合做收工後comfort food,少少挑剔係以外賣店定位嚟講價錢有啲進取,份量偏細,如果唔係就可以多啲幫襯🤨 *****多quota評價:😋Quota花得值(🤮<☹️<😐<😋&

黑毛豬肉餅咖喱飯

*****
多quota評價:😋Quota花得值
(🤮<☹️<😐<😋<🤤)
外賣自取
黑毛豬肉餅咖喱飯