2022-01-13 405 瀏覽
同朋友參加附近活動,就專登搵咗間台式飲品去試。嗰陣我哋去到大約三點,點知佢3:30先開,咁就唯有喺附近行吓等佢開門再試啦~~去呢間舖頭嘅時候感覺唔太顯眼,要行少少斜路先見到😂但去到見到環境都幾靚行😍嗰日有幾個朋友一齊去,發現買兩杯會送一包小禮物,入面有個和風小袋子裝住一啲日本飾物或者貼紙,就好似去旅行買手信咁😆都真係幾驚喜~~🇯🇵芝士奶蓋綠茶奶蓋細滑,厚厚嘅一層都幾香濃,有淡淡的芝士味。加埋清新嘅綠茶,中和左啲奶蓋嘅厚重,飲落感覺冇負擔😆紫薯芝士奶蓋呢杯真係有好足料嘅紫薯,紫薯味好重反而牛奶佔嘅比例就唔算太多。因為紫薯都幾細滑好容易同牛奶融和一體,都幾香滑,幾好飲,仲好飽肚添!勉強講佢都有少少漸變嘅,可能因為坊間嘅打卡紫薯牛奶太多,如果攪一攪個底部,仲多一個賣點,吸引打卡添!士多啤梨芝士奶蓋同水果茶就係朋友叫嘅,聽佢哋講士多啤梨芝士奶蓋好有驚喜,士多啤梨同奶蓋莫名其妙地好夾,而且士多啤梨味都幾香濃!水果茶入邊都有啲水果,飲完之後可以食埋水果都幾唔錯😆雖然佢嘅位置唔多顯眼,但係為咗支持小店,都好值得推介!!!👍

芝士奶蓋綠茶

紫薯芝士奶蓋