2023-06-11
今日全院滿座,啲侍應好多甩漏,可能人手應付唔黎,平日黎應該好啲啲海鮮係三聖買黎呢到加工,所以淨係講加工嘅味叉燒(例牌)好多湯汁浸住,少左炭火香,但好腍係好食嘅聖子王:鼓椒粉煎米粉底鼓椒汁偏甜,吊起聖子王嘅鮮甜味剛剛好,但個米粉底太厚,好似厚底pizza咁好粉,一啲都唔香脆。唔推薦米粉底龍蝦上湯伊麵:伊麵彈牙,上湯好淡味,吊唔起龍蝦鮮甜味豆腐竹笙煲:入邊咩都有好豐富,但冇咩特別,好清淡,竹笙煮到冇曬索索聲嘅口感西檸雞(半隻):個侍應問我地要半隻定一隻個陣都呆左,平時唔係例牌上咩😂跟住要左半隻,好驚好似白切雞咁有骨,好彩係去左骨的。呢個係上碟個樣未掂過。個汁有檸檬香,但超級厚粉,肉質都好粉,唔推薦蒸魚:蒸得岩岩好,滿分💯辣酒煮花螺:食落冇酒味都冇辣味😂但撈啲辣椒碎上黎食又好鬼香口😂 應該係個汁太多溝到好淡😂蒜蓉開邊蒸琵琶蝦:蒜蓉好香👍🏻金銀蛋上湯莧菜: 就係金銀蛋上湯咁嘅味送嘅蓮子紅豆沙:好有陳皮味,蓮子紅豆煮到起沙,為成餐飯畫下完美嘅句號
啲海鮮係三聖買黎呢到加工,所以淨係講加工嘅味
叉燒(例牌)
好多湯汁浸住,少左炭火香,但好腍係好食嘅
聖子王:鼓椒粉煎米粉底
龍蝦上湯伊麵:
伊麵彈牙,上湯好淡味,吊唔起龍蝦鮮甜味
豆腐竹笙煲:
西檸雞(半隻):
個侍應問我地要半隻定一隻個陣都呆左,平時唔係例牌上咩😂
個汁有檸檬香,但超級厚粉,肉質都好粉,唔推薦
蒸魚:
蒸得岩岩好,滿分💯