2019-05-06 39 瀏覽
四月份加左人工當然就要搵餐正餐廳獎勵下自己啦, 我同老公book左今日七點半係yohomall 既莆田, 唻到門口先發現原來係米之蓮餐廳, 係等緊入座既時候餐廳會拎d小食出唻比大家試, 仲有茶可以飲添!真係未入座先興奮呀!餐廳有好多套餐可以簡, 無論係兩公婆到一大班人既選擇都有, 我地見門口蟶子做緊推廣, 非常吸引, 所以就叫左蟶子炒蛋, 同埋蒜泥蒸蟶子, 蒜不嬲同海鮮好夾, 而且蟶子自身非常新鮮, 好鮮甜, 再唻個炒蛋簡直一流!個蛋炒得香口, 配上多汁既蟶子, 真係味覺大爆炸!再唻我地見menu既苦瓜好特別所以就叫唻一試, 估唔到喜出望外, 苦瓜切到好薄, 冰陣住好爽口, 再配埋蜜糖好似食緊生果咁, 之後再有荔枝肉同炒米粉, 荔枝肉既炸粉好少, 保持到肉質既幼嫩,其實我一向對米粉一般但今日打破我對米粉既印象, 唔會炒到條條分明, 唔會過濕一pat, 用唻送小菜一流, 當然茶都好滑, 我地都refill左三四次!依一間餐廳我估好快我又會再光顧!