2022-04-25
星期日約咗妹妹去灣仔行街,行到三點幾就想食下午茶,便去機利臣街幸屋食個套餐。幸屋嘅食物份量夠,味道好,價錢合理,大家都好滿意。我哋叫咗一個黑豚丼,黑豚肉煎到又香又諗,味道非常之合適,份量都唔少,配飯食真係一流,而且又有健康嘅木耳、椰菜,都係我鍾意食嘅配菜。隻糖心蛋整得好有水準,非常之入味,加上佢嘅豉油甜甜地,我哋好快就食完個碗飯啊!!我哋又叫了一個沾麵,濃湯魚介醬油沾麵,醬油和麵分開,將彈牙嘅麵浸落啲醬油度,好掛汁,味道淡淡咁,幾啱我嘅口味。麵上邊仲有一舊肥大叉燒,唔係太鹹,啱我呢啲注重健康嘅人。如果你覺得唔夠鹹你就可以落啲七味粉。麵嘅份量真係好多,如果細食就會食唔晒。我好鍾意佢個小食,和風自家製餃子同埋炸吉列廣島蠔。餃子啱啱做起仲有啲薄脆喺上面,加啲沙律醬,一口氣就食咗四隻。餃子嘅餡亦都好飽滿,味道好夾,真係有驚喜,價錢又唔貴。炸吉列廣島蠔都係大大隻,脆卜卜熱辣辣,真係好好食呀!大家有機會去試吓啦!
幸屋嘅食物份量夠,味道好,價錢合理,大家都好滿意。
我好鍾意佢個小食,和風自家製餃子同埋炸吉列廣島蠔。
大家有機會去試吓啦!