2015-07-04 2968 瀏覽
好耐好耐冇黎到勝香園,趁著有些事務需要到中環,辦好便揸車過黎再嘗。朝早10點半到,周末都唔需要等位,真幸運!我地叫左蕃茄煙肉炒蛋麵、蕃茄紅腸太陽蛋麵、牛油檸蜜脆脆、凍央、凍茶。2杯飲品首先黎到,試一啖奶茶(走甜),除左茶味外,亦略略嘗到淡奶味,雖然係走甜,一D都唔覺得「削」。凍央同樣都係走甜,茶啡比例調得唔錯,一D都唔苦。2碗麵舖滿左蕃茄,味帶少少酸,幾開胃。兔女覺得個麵底略硬,但兔仔就非常滿意!牛油檸蜜脆脆係兔女至愛,麵包烘得脆口,檸蜜入口感覺好清新,好味!後話:同枱坐左2位韓國少女,原本佢地已經點左餐同埋凍檸樂,但當佢地見到我地果2杯凍飲時,好似好想試,又問兔女呢杯係乜野。我地當然一盡地主之誼,介紹佢地試香港既地道奶茶,仲幫佢地向阿姐落單!見佢地飲得開心,我地都好滿意

2015-07-04
$45 (早餐)