2021-04-11
🍜排一粒鐘先食到嘅米線你又覺得值唔值呢?無論你幾時黎到荃灣香車街街市,都會見到一條長長嘅人龍,大家唔計較日曬雨淋都要等到食到呢碗雲南米線為止,咁究竟呢碟米線又有乜特別呢?🍲老闆娘雲南米線$➍➐再加每款餸 $➊⓿有少少不自量力嘅我,叫左碗麻辣小辣米線。如果平時譚仔好似我咁食開三小辣,建議大家就先食吓BB 辣,唔係一定會食到你標到滿頭大汗呀。湯唔係一味淨係得個麻同辣,特別欣賞有勁多肉碎添。🍤必試反斗蝦膠豆卜佢呢度岀名好食嘅幾款餸都係香口野。首推必定係佢個反斗蝦膠豆卜。蝦膠釀入豆卜裏面再翻炸,外表勁鬆勁脆內裏蝦滑仲爽口。浸落麻辣湯到度索埋啲湯就更滋味。次選🐟魚肉響鈴 🫔野菌腐皮卷同樣係香口野,魚肉響鈴樣似用腐竹包住鯪魚肉再拎去炸,啖啖肉得黎外面就好香脆。野菌腐皮卷本身以為好普通,但係佢包到勁多餡,啲菇又大大粒仲有預先炒香,係幾有驚喜。同樣值得推介 🐷秘製豬腩肉 🐥招牌酥炸雞球 對豬腩片情有獨鍾,叫左先發覺份量係多得驚人,食極都仲有咁!豬腩肉啲脂肪同肉一層一層咁分隔,食落好鬆化。雞件大大舊啖啖肉,炸到皮脆內軟。你話咁多款餸都咁好食可以點選擇好呢!.📍 老闆娘雲南米線 荃灣曹公街8號香車街熟食中
🍲老闆娘雲南米線$➍➐再加每款餸 $➊⓿
🍤必試反斗蝦膠豆卜