2017-08-19 115 瀏覽
約埋幾個朋友出旺角食飯, 我地最鍾意去靚煲皇, 地鐵行過去都係十分鐘內, 唔洗響旺角同人迫餐死.今晚無落雨又唔係太熱, 坐左露天位食小菜, 露天感覺舒服, 無拘束, 可以開懷大飲大食大笑.小菜要左出名既小炒王同泰式蝦丸小炒王既九菜花新鮮翠綠, 爽口無渣, 魚乾帶咸香, 夠惹味, 夏天夠晒開胃.炸蝦丸炸至脆卜卜, 一咬好脆好惹味, 而入面既蝦膠打得夠均, 特別彈牙, 而且食落唔會太油膩.呢間真係好鍾意佢地D鍋物, 所以點都叫個招牌靚煲皇, 入面主要有扇貝, 豬軟骨, 仲有超甜既粟米同蘿蔔.個湯底夠晒豬骨味, 仲帶D扇貝既海鮮鮮甜味, 簡單得黎好易入口, 唔會滾到好多油.扇貝又夠新鮮大隻, 食落煙韌彈牙. 豬軟骨夠軟腍同黏口, 好入味.而且而家用apps訂位, 每4位或以上就有飯後冰鎮水果盤送, 生果鮮甜又解暑, 讚!!
小菜要左出名既小炒王同泰式蝦丸