2019-09-07 275 瀏覽
神山沾汁麵應該系佢地招牌 所以都真系吾錯😋 麵的粗度適只 足以掛得起啲汁🥰 同埋佢吾會系啲好幼的麵!隻蛋做到流心狀態的半熟蛋!想講日本餐廳用日本蛋成件事高質好多 蛋味濃個色個黃的色都吾同 好正🤤 個汁好濃稠 吾會太稀!但面頭有浸油的問題我估間間都系咁🧐 食得出有落啲魚湯包去熬煲湯😬 但個問題就系凍得好快 如果可以keep到一路熱會加分d! 最正的部分來啦!系舊肉!🤪 好中意炙燒的豚肉得來有陣燒味!仲要佢好好好軟 好易咬 有啲部分入口即溶😭 佢舊肉比得上我好中意另一間的X嗎拉麵😂 另一個黑神山其實系黑蒜豬骨湯🤔 黑蒜應該系冇咩味 所以食落完出吾覺🤧 但呢碗相比下我冇咁中意 第一佢用左幼麵 會冇咁有咬口😶 同埋佢系叉燒 仲要系好薄的 雖然都好腍 但食完會冇咁滿足感😥 所以極力推介大家食的記住食神山沾汁麵!