2020-11-12
同女朋友拍拖12週年紀念日,10月己經book 定位。去到有職員帶位到樓上位置,燈光偏暗,位置闊落,好快有職員問我哋洗吾洗開定茶先。我地想試讓焗蟹蓋好耐,同埋懶得諗食咩野,所以一人叫咗一個套餐餐前小食讓焗蟹蓋外面香脆,內裏足料,完全冇令我地失望。雞煲官燕 正常發揮 但冇嘩一聲讚歎黃金開邊龍蝦 因為同女友掛住傾計 吾係即刻食,但一路聞到好香既蛋黃味傳入個鼻。蛋黃鬆化香濃 龍蝦肉質爽口彈牙又吾會死實。燒汁茭筍日本和牛粒茭筍外爽內軟多汁(唔係西芹嗰隻爽又實)和牛粒外脆 咬開外邊果層 內裏就溶化到成個口都係油香 愛牛既朋友可以會覺得份量有d唔夠喉。鮑魚麵正常發揮 吾太特別 大家參考時可以留意番既係面既鹼水味偏重 睇返個人喜好甜品 桂花糕清香解膩,紅豆酥非常有層次既紅豆味 吾好拎一般茶樓既紅豆同佢比木糠忌廉凍豆腐布甸 奶味好濃 香滑女友吾食奶又吾記得同人地講 搞到我食左兩個,一個岩岩好 兩個有d 濟啦上菜有d 耐既 但值得一等,要快去食m記啦。
讓焗蟹蓋
外面香脆,內裏足料,完全冇令我地失望。
雞煲官燕
正常發揮 但冇嘩一聲讚歎
黃金開邊龍蝦
蛋黃鬆化香濃 龍蝦肉質爽口彈牙又吾會死實。
燒汁茭筍日本和牛粒
茭筍外爽內軟多汁(唔係西芹嗰隻爽又實)
鮑魚麵
正常發揮 吾太特別
大家參考時可以留意番既係面既鹼水味偏重 睇返個人喜好
甜品
木糠忌廉凍豆腐布甸 奶味好濃 香滑
上菜有d 耐既 但值得一等,要快去食m記啦。