2018-10-21 294 瀏覽
最近拉麵店新熱潮係港九新界都開咗分店嘅霸拉麵,今日終於試到咁有霸氣嘅拉麵店。位於尖沙咀嘅霸嗎拉麵果然係人氣急升,下午三點店舖門外大排長龍,不過見到條龍不斷移動,都算幾快有位,所以都決定排一排隊試食。其實都只係等左15分鐘就有位,人流幾快!今日試咗佢哋鎮店之寶—濃厚豬骨豚肉玉子拉麵、辛辣檸檬豚肉拉麵加玉子。再叫咗一份羽根燒餃子。店舖免費供應凍檸檬水,餃子上枱好吸引,一邊煎得香脆微焦,食落去仲有肉汁。我嗰本豚肉拉麵到咗,先試下佢個湯底,味道濃郁,拉麵爽口彈牙,麵質真不錯!再試個招牌豚肉,係慢煮厚切嘅豬腩肉,入口即溶,正!老婆果碗辛辣檸檬湯底味道好特別,酸酸辣辣,有啲似冬陰公嘅感覺!總括而言,咁多人排隊,絕對唔係浪得虛名,無論麵質、湯底及豚肉也是有質素嘅!

其實都只係等左15分鐘就有位,人流幾快!

2018-10-20