2020-09-23 27 瀏覽
喱一年都冇得返第二個鄉下(日本)😣 ,好掛住返鄉下食拉麵,不過🤩🤩好在大埔有間一鳴拉麵店 食物服務質素都唔錯🥳🥳好似真係返左鄉下咁啊店內環境好似日本拉麵店居酒屋咁有好多張插畫posters入面有bar檯同卡位 我地7點鐘入去,就坐左係門口右面嘅4人枱。拉麵可以選唔同嘅湯底、麵質粗度同可以加錢加料Etc.我就選左黑蒜。鳴拉麵(豬骨濃湯配以自家製黑蒜油)😎😎仲有加左粟米同櫻花蝦本身仲諗住加紫菜🤣不過店員話本身已有2塊紫菜,所以最後尾冇加到✔️黑蒜。鳴拉麵😳😳🤤🤤拉麵好足料~有半個糖心蛋、兩塊厚身叉燒、好足量嘅櫻花蝦同埋粟米🤤🤤湯底帶有濃濃嘅黑蒜香,麵質適中爽口我地仲選左燒翠玉瓜,仲有汁燒雞翼😎✔️燒翠玉瓜翠玉瓜雞翼燒得岩岩好,特別係人氣汁燒雞翼!顧名思義,雞翼外層多汁,加多少少檸檬汁落去味道酸酸甜甜咁非常唔錯!✔️汁燒雞翼飲品方面,叫左杯芒果菠蘿乳酸梳打Mix埋一齊嘅味道都好fresh✔️ 芒果菠蘿乳酸梳打如果大家都掛住係日本食拉麵,不妨都黎到大埔試下喱間一鳴拉麵🍜

店內環境好似日本拉麵店居酒屋咁
有好多張插畫posters

入面有bar檯同卡位
我地7點鐘入去,就坐左係門口右面嘅4人枱。

拉麵可以選唔同嘅湯底、麵質粗度同可以加錢加料Etc.

我就選左黑蒜。鳴拉麵(豬骨濃湯配以自家製黑蒜油)😎😎
仲有加左粟米同櫻花蝦

✔️黑蒜。鳴拉麵

😳😳🤤🤤拉麵好足料~
有半個糖心蛋、兩塊厚身叉燒、好足量嘅櫻花蝦同埋粟米🤤🤤

湯底帶有濃濃嘅黑蒜香,麵質適中爽口

我地仲選左燒翠玉瓜,仲有汁燒雞翼😎

✔️燒翠玉瓜

✔️汁燒雞翼

飲品方面,叫左杯芒果菠蘿乳酸梳打
Mix埋一齊嘅味道都好fresh

✔️ 芒果菠蘿乳酸梳打

如果大家都掛住係日本食拉麵,
不妨都黎到大埔試下喱間一鳴拉麵🍜