2021-01-02
朋友話佢之前喺呢間拉麵店食lunch,覺得味道幾好,店員態度又好,所以佢就帶咗我嚟食啦。因為六點之後就唔可以堂食,所以我哋今日五點就黎到,食個early dinner。咁早食晚飯又驚半夜肚餓,所以我哋就叫多啲嘢食,就每人叫咗一個麵加一個小食啦。🍜黑松露蜆湯沾麵 $128沾麵嘅份量相當足夠,好大碗。蜆有四五隻,叉燒一片,溏心蛋半隻。蜆肉食落口感飽滿,size中等,有鮮甜味。叉燒肥瘦適中,配搭沾麵湯更好食。蛋流心,幾好味。麵底揀咗用粗身嘅麵,同埋睇得出啲麵本身都有花心思調味。湯底用咗蜆肉煮成,有香甜嘅蜆味。之後我地將堆黑松露放入湯底,湯底即刻充滿濃濃嘅黑松露香味。呢款沾麵係十二月限定,不過今日都仲有得食,唔知可以去到幾時,所以要食嘅朋友好快啲去食啦。希望遲啲有機會可以再試。🦐蝦武士 拉麵(海老蝦味增拉麵)$88拉麵嘅份量都好多,叉燒兩片、蛋一隻、櫻花蝦有一大堆。拉麵就揀咗用幼身嘅麵,掛湯能力幾高。未將啲櫻花蝦撈入湯底之前,我試咗一啖個湯,以為會剩係得味增味,點知嗰陣已經好有蝦味。再撈埋啲櫻花蝦就更重蝦味啦。湯底好濃郁,鍾意食蝦嘅朋友一定要試吓。🥟和風餃子 $38餃子表面上有一大塊薄脆,望落
🍜黑松露蜆湯沾麵 $128
🦐蝦武士 拉麵(海老蝦味增拉麵)$88
🥟和風餃子 $38
餃子表面上有一大塊薄脆,望落幾靚,篤開啲薄脆就可以見到有六隻餃子。食餃子嗰陣就會連埋啲薄脆一齊食,所以餃子外脆內軟,配埋上面嘅沙律醬同埋底下嘅醬汁,整個配搭非常之唔錯,相當值得一試。
🐔炸雞 $38
喺日式拉麵店食炸雞,當然就會係食到唐揚炸雞。雞肉炸得相當好食,外脆內軟,雞肉仲好滑好彈牙,有肉汁,正。有三件炸雞,我同朋友要爭住食。
呢間真係幾唔錯,同埋店員嘅態度真係一如朋友所講,好。之後有機會都應該會在食。