2014-07-18 540 瀏覽
晚餐食完羅麥記再尼抹茶館食甜品,之前朋友食過話好食一直想試,今次係機會啦!卡邦尼溫泉蛋烏冬一尼到已經香氣逼人,好大陣芝士味,聞到已經好吸收。份量唔少,個湯底好濃,煙肉唔多得幾塊,個溫泉蛋好似生蛋咁融入左係個湯底到 ,啲烏冬好煙韌,成個配搭好正好好食!抹菜提拉米蘇一尼有啲嚇親,個size比想像中細左啲。同普通提拉米蘇冇分別只係可可粉轉左做抹茶粉,抹茶粉同啲cheese cake好夾,甜度岩岩好。抹茶布甸白玉紅豆芭菲Size好大,好多料,上層有生果,紅豆,抹茶雪糕同白玉,抹茶雪糕唔算好重抹茶味但可以接受,加埋紅豆好正。白玉好大粒,配埋紅豆同雪糕好好味。中間係忌廉同粟米片,食完雪糕再食粟米片脆脆地感覺幾特別。下層係抹茶布甸,抹茶味唔係好夠,布甸冇乜味,較為遜色。什錦銅鑼燒有抹茶味同雲厘嗱味雪糕球,紅豆,抹茶慕思,白玉既銅鑼燒,非常豐富,睇落已經好吸引。銅鑼燒望落有啲濃,本身以為好似班戟,但食落好鬆軟。就咁食好乾身,配埋啲配料好正!

卡邦尼溫泉蛋烏冬

抹菜提拉米蘇