好奈好奈冇食過自助餐,因為近年食野太揀擇同埋真係食得唔多,所以唔會揀自助餐,但係同屋仁企人食又唔同,因為佢地可以食埋我果份,突然覺得抵返~揀呢間酒店,除左因為近呀媽公司,仲係因為佢係openrice 有早鳥優惠,今次10日前book都係$288一位,真心抵,食完之後都覺得性價比真心高,黎睇下點解:前菜送你凍食鮑魚仔一隻~先係佢自打既海鮮頭盤,係凍麵包蟹呀!仲有長腳蟹呀!麵包蟹啲膏真係實的的架~仲要啖啖都係膏,食到唔肯停,基本上一人都食到一隻,好很抵!長腳蟹好鮮味,唔會一味死係鹽味,淨係食多幾舊呢2樣都抵返啦~沙律種類都好多,有一杯杯既日式冷麵沙律,亦有自助式既沙律菜,仲有撈好既ceasor,抵讚!熱盤個甜酸魚我覺得幾好味,粉菜類都多既而且很綠很新鮮!熱食其實都真係幾多選擇,佢仲有關東煮,幾得意好少自助餐會serve呢啲,而且味道幾好,係有甜味既~pizza系列得到男士青萊,麵包非常脆身,完全唔係放左好奈好淋果種。安格斯牛肉同三文魚即叫即燒,係肉汁呀!大愛三文魚!食左好幾轉真心正~甜品不算多選擇,但有movenpick雪糕就夠了,你食多2球又抵返晒~然後我很欣賞呢個自助pancake機,

前菜送你凍食鮑魚仔一隻~

Movenpick

然後我很欣賞呢個自助pancake機,真係好好玩,按個禁等一陣就有pancake食。

仲可以幫佢畫樣,簡直小朋友至愛!

最特別的位來了!呢到有得食大舊芝士意粉(睇圖吧唔識形容)~

如果逢星期一、二黎仲可以玩估芝士重量有獎小遊戲,就係估下當日6點半至8點期間到底芝士用去了幾多,最接近果檯可以得到免費buffet coupon一位,幾有綽頭幾得意丫~不過我就輸左…

順帶一提,服務超好
Movenpick