餐廳: 帝樂 - 德國餐廳
資訊:

為推動全港減鹽減糖新飲食文化及新生活態度,食物及衞生局、降低食物中鹽和糖委員會及食物環境衞生署食物安全中心推出了《少鹽、少糖、少 • 確幸》餐飲聯盟,參與食肆會提供少鹽少糖選項予顧客,部份更會提供特定減鹽減糖菜式。參與減鹽減糖食肆會獲發計劃標誌,以供張貼於店舖內,供顧客識別。詳情可在此瀏覽:https://rssless.hk

2019-08-15 2110 瀏覽
今次星期六嚟到呢間德國餐廳食下午茶自助餐,佢由2:30開始,食物種類雖然唔係好多,但有佢嘅招牌食物豬手,即場會有廚師切俾你,味道都算唔錯,平時如果食要叫一隻一定食唔晒,係自助餐食就可以食少少,又食下其他嘢,佢在場都有啲燒烤嘅食物,都係有廚師場燒給俾你,廚師仲好熱心介紹有啲乜嘢好好食,仲介紹咗個燒火腿肉俾我哋食添,味道都唔錯㗎。甜品類別款式雖然唔係好多,但都仲有雪糕食,不過味道就只有一款選擇,我咁好彩今次食到紅豆味,紅豆味嘅雪糕真係好好味。好鍾意呢度嘅環境,就算坐喺戶外都唔會太熱,可以望住過海一路食,幾寫意。
  • 德國咸豬手