2020-11-09
話說前排諗住試吓大角咀間「那個」🤔點知排咗九個字隊之後店員出嚟話好多款食物都已經賣晒🥺 所以講唔停同朋友就唯有轉戰係同一條街 前排都幾有人氣 同樣係台灣菜嘅老厝邊啦 😝秘製麻辣牛三寶麵 $78呢個麵有唒牛腱牛筋同牛肚🥰 每樣兩件 啱晒有選擇困難嘅朋友😝 好欣賞牛腱同牛筋都整得好軟腍😚 不過麵質就麻麻地😬 同埋因為加咗辣牛油嘅關係 所以湯頭都有啲油膩😢 好在辣味都幾出 食落幾過癮😆超濃芋泥蛋餅 $38呢個芋泥蛋餅可以話係講唔停揀食呢間餐廳嘅一大原因🙈 芋泥真係好軟綿綿 同蛋餅個口感好夾🤩 而且有埋芝士同肉鬆真係幾正😋 不過個人覺得芋泥可以多返少少 因為芋香唔係話好夠🤔薯餅蛋餅 $30佢嘅薯餅好脆 朋友好鍾意❣️ 不過真係好睇個人口味 講唔停都係鍾意蛋餅配返淋淋地嘅餡料多啲🙈海陸炸物拼盤 $78呢個拼盤有鹽酥雞 魷魚鬚 花枝丸 甜不辣 四季豆同埋玉米荀🙆🏻♀️個人覺得每款都炸得幾香口 而且份量都幾多👍🏻花雕醉雞 $38呢個有啲失望🥺雖然冇骨啖啖肉 但係酒味真係好淡😰 而且醬汁都有啲過鹹🤢青蛙撞奶 $24講唔停覺得呢杯手搖有啲太甜😣不過珍珠幾煙韌🥰整體黎講 個人覺得呢間台灣菜都唔錯嘅😋 不過就
秘製麻辣牛三寶麵 $78
超濃芋泥蛋餅 $38
薯餅蛋餅 $30
海陸炸物拼盤 $78
花雕醉雞 $38
青蛙撞奶 $24
講唔停覺得呢杯手搖有啲太甜😣不過珍珠幾煙韌🥰
整體黎講 個人覺得呢間台灣菜都唔錯嘅😋 不過就未至於要特登入大角咀食🤣 路過嘅話不妨可以試吓呀❤️