2024-03-07 1318 瀏覽
話說我男友好中意食海鮮,咁就佢黎呢間小漁港海鮮舫試下,用親民價錢就可以食到時令海鮮大餐,梗係要試下啦😆🌟是日廚師智選套餐($318/位)🍣刺身拼盤拼盤有五款刺身,包括三文魚、北寄貝、希靈魚、油甘魚、馬刀貝,款款都好新鮮🤩最中意食既係油甘魚,好香油甘味,真係好想再ENCORE;北寄貝粒粒都好厚切,食落啖啖肉😍🥠炸豆腐小食炸豆腐外脆內軟,再加埋啲炸蒜,超惹味😋💥時令海鮮:🔹扇貝、海蝦、鮑魚仔海蝦隻隻都好大隻,肉質好鮮甜🥰鮑魚仔夠晒新鮮彈牙;扇貝都好大粒,配埋蒜蓉粉絲一齊食超惹味😚🔹牛肉粒牛肉粒蒸得岩岩好,食落唔煙韌之餘仲好多汁💦而且仲好重牛味,唔錯👍🏻 🔹沙白、花螺、生蠔沙白同花螺粒粒鮮甜又Juicy💦正👍🏻生蠔都好鮮又肥美🔹肉蟹蟹蓋一早放入粥底熬煮,蟹大隻得黎食落啖啖都係肉又鮮甜,真係食到停唔到口🤤💥四款時疏及主食:必食蟲草花蒸雞烏,烏冬充滿蟲草花同雞既精華🤩而且烏冬好軟糯超中意食,另外仲有粟米、甜薯、南瓜及絲瓜,每款都好清甜🩷 💥海鮮粥食哂所有海鮮後,粥底充滿蟹香同海鮮精華🤩金黃色好吸引,食落鮮甜之餘仲有淡淡海鮮味,真係要留肚食,就算食唔哂都可以打包返屋企食🥰

🌟是日廚師智選套餐($318/位)

🍣刺身拼盤

🥠炸豆腐小食
炸豆腐外脆內軟,再加埋啲炸蒜,超惹味😋

💥時令海鮮:
🔹扇貝、海蝦、鮑魚仔

🔹牛肉粒

🔹沙白、花螺、生蠔