2024-03-22 184 瀏覽
之前路過接到邊間四眼佬嘅宣傳單,返去一睇好吸引,所以今日就同朋友過咗去食,最吸引我哋嘅就係呢個鮮蜆花甲粉,佢畀我哋平時食嘅花甲粉會有分別,平時食嘅花甲粉係蒜蓉居多,呢個好似日版嘅花甲粉咁樣,蒜味唔多,然之後會食到有淡忌廉嗰啲味,可能個湯底就係用日式嗰啲忌廉湯底啩,個份量都好多好足,可以講佢係日版嘅花甲粉,同朋友一人叫咗一個,然之後再叫多兩個小食,就係佢嘅蜜糖雞翼,同埋爽滑魚皮,呢兩個都好好食,個蜜糖雞翼個皮好脆,蜜糖都好多,甜甜地,啲皮好脆再加上佢放咗黑椒粒,食落去都好野味,爽滑魚皮好爽脆,魚皮都好厚,因為切絲再拌有其他嗰啲蔥蒜、西芹嗰啲,個口感都好清爽,啲花生碎都好香,下次可以試下夜晚過嚟,應該又係一間唔錯嘅店

豆漿
爽滑魚皮