2023-07-03
未有機會去台灣旅行🥲而好掛住台灣食物嘅我念念不忘咁再次到訪位於觀塘嘅台灣小店🤩😋餐廳主打招牌蛋餅&台灣小食及便當🍱價錢又親民又抵食🥳只要顧客follow @1.01_ig,即可享有九折優惠❤️特盛紫菜魯肉飯 $80飯量及紫菜可以自選,係一個好好嘅選擇😝因為今次想試其他台式小食,所以我哋嗌了少飯及多紫菜🤍魯肉偏肥,配飯一齊食好惹味 😌配料還有鵪鶉蛋,芋泥球和蜜汁台灣腸,好抵食喔芋泥肉鬆蛋餅 $39 係一款邪惡蛋餅之選~ 新鮮即製的外脆蛋餅夾著滿滿的芋泥和肉鬆😍 咸甜度適中,不過食一兩舊就感覺有少少飽,建議和朋友一齊分享👍🏻😎小食拼盤 $39好好食‼️份量偏多🙈各式各樣嘅小食好吸引🤩有齊蜜汁腸,花枝丸偏爽口和鹽酥雞好酥脆, 外脆內嫩🐔花雕雞翼 $28/ 3隻係一道經典嘅冷盤🤍一上菜聞到好香香的花雕酒味,雞皮口感爽脆,但食過酒味不多,還配有青瓜絲古早珍珠奶茶 $31好香的茶底,味道特別香濃,口感順滑,珍珠偏多,唔太咬口手作芋頭鮮奶 $48加左特濃芝士奶蓋😜 芝士好香濃厚好飲,芋頭仲係暖暖的,飲落有粒粒芋頭口感~📍壹.01地址: 觀塘駿業街56號中海日升中心2樓D號舖#hkfood#hkfoodi
特盛紫菜魯肉飯 $80
芋泥肉鬆蛋餅 $39
小食拼盤 $39
花雕雞翼 $28/ 3隻
古早珍珠奶茶 $31
好香的茶底,味道特別香濃,口感順滑,珍珠偏多,唔太咬口
手作芋頭鮮奶 $48
📍壹.01
地址: 觀塘駿業街56號中海日升中心2樓D號舖
#hkfood#hkfoodie#hkfoodblogger#hkfoodlover
#foodiehk#foodiegram#香港美食#觀塘美食#觀塘cafe#中海日升中心