2019-08-28 83 瀏覽
今日黎到炮台山搵食,估唔到搵到間有驚喜既台灣菜。入到店內,環境已經好似去左台灣咁,店員都相信係台灣人非常友善,野食方面都非常地道。小食方面,我地點了鹽酥雞香脆可口,唔油膩,份量又充足😋 魯肉飯諗住叫細碗份量少D,但其實一D都唔細😂 味道都幾唔錯,醬汁夠多,送飯一流,肥瘦參半的滷肉都非常嫩口😋除左以上香港常見既台灣野食,仲有我最愛既台灣早餐--蛋餅,濃濃既芝士加煎香的煙肉配上熱騰騰既蛋餅,簡直一絕😍😍飲品方面,點主餐可以有半價指定飲品,我地點了鳳梨冬瓜茶,冬瓜茶飲得多,呢個組合第一次見,先係冬瓜的清甜味,後帶有鳳梨香,好有驚喜😍 整體黎講味道非常令人滿意,重點係叫咁多野都係百幾蚊,真係抵食夾大件,值得支持既小店😋😋😋
今日黎到炮台山搵食,估唔到搵到間有驚喜既台灣菜。
鹽酥雞

小食方面,我地點了鹽酥雞香脆可口,唔油膩,份量又充足😋

魯肉飯

培根起司蛋餅

2019-08-10
鹽酥雞
魯肉飯
培根起司蛋餅
  • 懷舊魯肉飯(小)
  • 懷舊魯肉飯
  • 懷舊滷肉飯