2018-05-03 176 瀏覽
妹妹搬屋要我幫手, 專登放半天假幫佢車濕碎物品, 今天天氣特別熱, 車完之後又攰又肚餓,見到這間囍慶酒樓都不作考慮,入去涼下冷氣先。環境唔差呀, 裝修雖然舊咗少少, 但仍然金碧輝煌, 水晶燈璀璨。先叫個涼菜小食, 陳醋高山貓耳朵雪得夠凍,入口冰涼,加上陳醋酸味夠,貓耳朵爽口,更覺肚餓杏汁燉白肺湯 妹妹知我有幾聲咳, 見到這個湯即叫, 其實份量係四至六人,但想飲都唔理啦, 杏汁味濃烈, 湯呈奶白色, 飲咗幾口,喉嚨已經覺得好滋潤,又解渴湯渣豬肺又林又好食, 點豉油食一流兩個人可以叫一條68蚊清蒸沙巴仔簡直超值,魚夠新鮮,自己煮這個價錢都唔得貴妃蚌, 肉質新鮮彈牙瑤柱海味雜菜煲, 份量好多, 有蝦乾、金菇 、瑤柱絲等一大煲, 飯都唔使叫燒汁野菌安格斯牛柳粒, 牛柳粒和雞髀菇厚切, 非常有口感,啖啖肉,好滿足最後還有免費渣咋、 生果盆送 2個飽到不得了5餸一湯2個人食,簡直是瘋狂

先叫個涼菜小食, 陳醋高山貓耳朵

雪得夠凍,入口冰涼,加上陳醋酸味夠,
貓耳朵爽口,更覺肚餓

杏汁燉白肺湯

湯渣豬肺又林又好食, 點豉油食一流

兩個人可以叫一條68蚊清蒸沙巴仔簡直超值,
魚夠新鮮,自己煮這個價錢都唔得

貴妃蚌, 肉質新鮮彈牙

最後還有免費渣咋、 生果盆送

2個飽到不得了

5餸一湯2個人食,簡直是瘋狂