2017-09-26 39 瀏覽
鮮味十足原味棧紅磡一向出名多野食, 今日經開祟潔街, 花多眼亂,最後決定入左呢間原味棧, 入到去先知有熟食, 又有得打邊爐打邊爐價錢吸引, 200頭就可以有海鮮又有得任食,所以我地揀左打邊爐, 選左個胡椒海鮮鍋個湯底好多料, 仲吸哂湯既精華, 胡椒味又帶鮮甜 終於等到海鮮盤, 一黎到大家都嘩左, 估唔到份量咁多,有蟹, 鮑魚, 花螺, 象拔蚝, 聖子, 蜆, 蝦咁多野都係200蚊好抵呀!而且十分鮮甜!個龍蝦勁正呀!好大隻!而且咬落啖啖肉,非常彈牙!呢完全超值!蝦隻隻都仲郁堅好生猛個餐仲包左碟牛, 牛味濃郁, 絕非平價肥牛!食落幾香幾滑!另外蔬菜都好新鮮,款式都唔少,連雲耳都有!其實食到呢到都已經飽到頂,我地都仲未叫其他野食!200幾蚊可以食到咁既質素, 睇黎原味棧先有, 另外佢地仲有小菜, 其間都聞到好香, 下次一於再黎食過!!
鮮味十足原味棧

個湯底好多料, 仲吸哂湯既精華, 胡椒味又帶鮮甜

咁多野都係200蚊好抵呀!而且十分鮮甜!

蝦隻隻都仲郁堅好生猛

個餐仲包左碟牛, 牛味濃郁, 絕非平價肥牛!食落幾香幾滑!

另外蔬菜都好新鮮,款式都唔少,連雲耳都有!