2022-12-06 36 瀏覽
尚泰太📍元朗大陂頭徑2-12號華盛樓地下E號舖🌄環境係正元朗木頭車嗰條街,十分容易搵,而環境都幾好,戶外座位有假草鋪喺地下,頭上有遮陽遮;而室內都十分乾淨,適逢世界盃,所以天花板掛咗各國國旗,又有一部大電視,話會直播世界盃,十分適合一班朋友過嚟吹水睇波~😆🧡食物🍤 泰式炸蝦餅 $78總共有十件,勁厚肉!😱外皮炸得十分香脆,包裹住彈牙到極點嘅蝦肉,好鮮甜,點啲泰式辣醬,好惹味!💕推薦度:😋😋😋😋😋🍢 串燒拼盤 $88總共有六串,六串豬同六串雞,燒得好香好入味,個人比較鍾意食豬,覺得佢比較有咬口,而我男朋友鍾意食雞,比較嫩🤣重點係,佢個沙嗲醬真係好惹味,甚至如果你點唔晒嘅話,點下個蝦餅都好好食👍推薦度:😋😋😋😋😋🍍菠蘿海鮮炒飯 $98呢個幾有驚喜嘅,海鮮好足料,有青口、魷魚等,亦有菠蘿炒飯最重要嘅肉鬆、提子幹、腰果等,食落好香口,海鮮都係新鮮嘅,但係整體口味屬於偏淡~推薦度:😋😋😋😋💚飲品🥥 椰汁涼粉冰 $28勁重椰奶味,好好飲,涼粉又幾爽彈,屬於食完泰式重口味嘢之後飲會覺得好清爽嘅飲品~推薦度:😋😋😋😋🧋凍泰式奶茶 $28整體偏甜,茶味都好香,有啲回甘,好飲!推薦度:😋😋😋
尚泰太

💚飲品

🥥 椰汁涼粉冰 $28

推薦度:😋😋😋😋

🧋凍泰式奶茶 $28

整體偏甜,茶味都好香,有啲回甘,好飲!

推薦度:😋😋😋