2018-04-01
趁假期由官塘搭船去北角吹吓維港既海風~喺北角兜吓見到呢間cafe 門口banner 好似幾多選擇就入左去試吓。二人餐$398幾多野食,主食仲係全份,都幾抵咁。選左沙律,餐湯各一。沙律配上蜜糖橄欖汁,甜甜地~餐湯係磨菇湯~ 仲有好多一片片既磨菇。白酒忌廉燴青口白酒比例較多,幾香。仲有甜紅椒青瓜中和一下。招牌豬肋骨配薯角(全份)二人餐可以揀2份主食仲要全份,真係幾驚喜。燒汁幾惹味,不過再多d汁仲正。配菜係薯角仲有炸甜薯添有十多條肋骨真係好大份~8oz頂級西冷牛扒(燒汁)上第二份主食已經好飽啦!牛扒如果油脂多返d仲正~配左燒汁,用黎點牛扒之餘,點薯蓉都好好味,好夾回一回氣,食甜品草莓奶凍+熱情果奶凍幼滑既奶凍,特別中意熱情果酸酸甜甜,可以消吓油膩感。見隔離檯杯咖啡幾靚,我地都加左錢upgrade左~ 朱古力鮮奶咖啡咖啡豆用上Arabica,味道比較柔順,用黎做mocha最match!!魔力雙人舞冰咖啡底層有咖啡啫喱粒,飲一啖有雙重口感。呢度仲有Asahi,1664既啤酒餐。Happy hour 黎飲返杯都唔錯吖!!
二人餐$398幾多野食,主食仲係全份,都幾抵咁。
選左沙律,餐湯各一。
沙律配上蜜糖橄欖汁,甜甜地~
餐湯係磨菇湯~
仲有好多一片片既磨菇。
白酒忌廉燴青口
白酒比例較多,幾香。仲有甜紅椒青瓜中和一下。
招牌豬肋骨配薯角(全份)
有十多條肋骨真係好大份~
8oz頂級西冷牛扒(燒汁)
上第二份主食已經好飽啦!
牛扒如果油脂多返d仲正~
配左燒汁,用黎點牛扒之餘,點薯蓉都好好味,好夾
回一回氣,食甜品
草莓奶凍+熱情果奶凍
幼滑既奶凍,特別中意熱情果酸酸甜甜,可以消吓油膩感。
見隔離檯杯咖啡幾靚,我地都加左錢upgrade左~
朱古力鮮奶咖啡
魔力雙人舞冰咖啡
底層有咖啡啫喱粒,飲一啖有雙重口感。