2017-04-24 226 瀏覽
O係尖沙咀同3個frd 行街行到肚餓,睇下open rice 附近有咩食。見到佢個原板海膽·龍蝦忌廉汁意式燴飯好吸引咁入到去,全院滿座!裝修好colorful ,而且有好多唔同嘅擺設,都幾得意。由於好多人,d位都幾窄下。。坐得唔係咁舒服。。 屬於"快食型" 即係食完會走,唔會坐係度HEA 入到去,當然就必叫原板海膽龍蝦汁燴飯啦! HKD$108係好足料!真係一板海膽俾你自己放入去,好過癮!但係海膽味唔算濃,我唔會再encore. 當然平心而論,$108 成板海膽俾你再加龍蝦汁燴飯, 真係不能ask for 更多.   亦都明白香港地係需要有噱頭先有人注意! 所以我會話呢個飯係吸引我第一次黎ge 原因! 鮮蝦明太子忌廉汁扁意粉 HKD$98好味! d 蝦夠大夠彈牙! 仲要俾左一啖明太子係碟邊, 話你知佢地係落足料,俾你自己撈!! 意粉軟硬度適中!諗起都想再食小食拼盤 唔洗講! 夠穩陣啦呢個配搭! O岩哂一路傾計一路食~煙三文魚刁草水瓜柳荷蘭薄餅  HKD$108驚喜之選!!! 呢個係我會推介+encore ge食物! 通常pizza 都係食一舊就好滯! 但係呢個薄餅餅身很脆很薄!! 食完

見到佢個原板海膽·龍蝦忌廉汁意式燴飯好吸引咁

入到去,全院滿座!

裝修好colorful ,而且有好多唔同嘅擺設,都幾得意。

入到去,當然就必叫原板海膽龍蝦汁燴飯啦! HKD$108
原板海膽龍蝦汁燴飯
係好足料!真係一板海膽俾你自己放入去,好過癮!

鮮蝦明太子忌廉汁扁意粉
鮮蝦明太子忌廉汁扁意粉 HKD$98

小食拼盤

唔洗講! 夠穩陣啦呢個配搭! O岩哂一路傾計一路食~
煙三文魚刁草水瓜柳荷蘭薄餅
煙三文魚刁草水瓜柳荷蘭薄餅  HKD$108

驚喜之選!!! 呢個係我會推介+encore ge食物! 通常pizza 都係食一舊就好滯! 但係呢個薄餅餅身很脆很薄!! 食完唔會好油同膩,煙三文魚再配刁草水瓜柳! 一流!
呢度ge "景點"~ 就係like 佢ge facebook page 同share 就可以夾糖喇!!

總括黎講, 4個女仔賣單3百幾。 都算抵食!

除左個原板海膽飯係太高期望之外,其他野食都好食既!

如果budget 有限,想輕食同快食,我會推介呢間!
2017-04-08
鮮蝦明太子忌廉汁扁意粉