2020-11-09
依間串燒店對我依個大鄉里嚟講好新穎,所以好想介紹俾大家識🤣。依間串燒放題店係一間唔駛自己點落手落腳去燒嘅一間串燒店,佢有一個全自動嘅串燒機,只要大家放咗條串燒上嗰串燒機到,佢就會不斷自己轉轉轉,轉到差唔多熟就可以食得㗎喇😛。真係好方便同埋好有趣🤣,同埋望住啲串燒係到不斷轉嘅過程真係有種治療嘅感覺🥰。大家唔好以為依啲放題店食物質素就一定麻麻😏,至少串grill嘅食物質素係唔錯嘅🤤。我自己覺得係串grill必定要狂食嘅係佢嘅M6和牛牛柳🤤。佢地啲牛柳食落好重牛味,重有啲油脂味🤤,真係好正🤤🤤。一開頭唔知道,以為要燒到全熟,但原來7成熟就已經足夠🤤。全熟嘅話會浪費咗舊牛㗎😭😭,大家記住喇😭😭。除咗和牛外,我非常推薦大家食豆卜😍😍。燒完嘅豆卜非常脆,好正😍😍。貢丸都好正🤤。食完重會有Haagen-Dazs俾大家做飯後甜品👍🏻👍🏻。依間店舖好有心,知道大家可能少啲玩過依種串燒方式,除咗會好有心咁教大家點樣燒外,重有會講哂點食材大概燒幾耐先係最好食嘅👍🏻。同埋店員真係非常有禮貌,值得讚👍🏻。最後一樣嘢,就係如果大家想食串grill就一定要book枱😎。因為當日我地1730去食都已經full哂咁滯,
最後一樣嘢,就係如果大家想食串grill就一定要book枱😎。因為當日我地1730去食都已經full哂咁滯,1930嗰場係直情冇walk-in位添,但其實已經係平日嚟🤣,真係好誇張🤣🤣。
大家快啲嚟試下👍🏻👍🏻。