2021-10-16 1063 瀏覽
食個上海菜下午茶先,茶餐好多人等位,諗住拎飛等,原來派飛機係假嘅,用唔到的。要係門口等職員安排入座。下午茶set五香牛展拉麵🍜湯底係偏咸嘅清湯,牛展有5片,不過每片都係超薄,師傅刀功好厲害,透光的🤣但牛展滷得好入味,厚啲真係會好食啲囉。。。值得一讚係拉麵,真係好好食!煙靭Q彈,不過師傅好似唔小心,剪斷左,搞到我碗拉麵碎左啲。酸辣湯拉麵🍜呢碗拉麵啲麵夠長,唔碎。不過個酸辣湯較稀,材料不足。湯只有辣味無酸味,但勝在真係好大碗,超大碗!雞絲粉皮一款好難會整得唔好食嘅小食😂😂跟餐嘅小食,都有一人份量咖。粉皮都q彈透明,好食的小籠包跟餐有2粒。即點即蒸,熱辣辣。小籠包都算好大粒,入面好多肉汁,不過個皮太厚了,真係好厚。。桂圓雪梨茶唔夠凍,入面真係有桂圓同雪梨咖,仲有啲南北杏,飲落有杏仁味,清清地唔會好甜。其實好似飲緊甜湯咁。呢度其實下午茶都幾抵食,出食物又快,我地入枱到食完只係20分鐘左右就走人。不過就零服務可言,當食個快飯就可以了。。

下午茶set

五香牛展拉麵🍜