2020-04-12 806 瀏覽
見fb 有個二人同行一人免費既優惠,一至四先$208 加一, 我地㨂左星期日就$238, 包埋出邊buffet 區,任食兩個鐘。如果想要埋刺身,牛小排,海鮮拼盤就$298, 我地平平地今晚試個$238 既先😜✨入黎先量體溫同消毒雙手,兩個人坐卡位好闊落,同埋佢圍埋板,出去拎野食規定要帶口罩,感覺都安心d. 我地6:30 入坐,食到中段估唔到都幾多人,成個場都full 咁濟,睇黎個個都係見到呢個優惠黎。✨之前優惠話一人送一杯酒,不過我見佢無主動比,我地又唔諗住飲就友佢。主要想飲somersby蘋果酒,見到起出面水bar 入邊,又唔見有人負責斟ge, 問左出邊職員話可以自己斟xD 但好似無咩人知咁🤷🏼‍♀️ ,剩係飲呢個都抵!✨湯底都幾多選擇,無限追加款唔算多,不過肉類都ok. D 牛雖然偏瘦,但都有牛味, 豚肉片唔錯,雞件都好滑。送餐速度係勁快,係一開始漏左我個湯底,加埋煲滾佢無左廿分鐘,同埋order 野食要搵店員落單。✨最好食係蝦,好嫩同好鮮甜,encore 左好多round👍蜆都唔錯有甜味無沙,脆肉鯇魚腩啖啖肉同超爽口。薑汁貢丸勁爆汁同埋好多薑蓉,呢個我mama 地。✨另外出邊仲有丸

✨另外出邊仲有丸同蔬菜,魚皮,響鈴,烏冬,韓國公仔面。蔬菜幾新鮮,最好食係粟米,超甜,出面連萵荀,蟲草花都有。

✨buffet 區其實都幾多野食,熟食,海鮮,點心炸物,沙律,甜品,飲品,樣樣有d ~~熟食,壽司都有refill 下其他款。

✨冷盤青口尚可以,長腳蟹用手啪開已經feel 到個殼係軟既, d 肉勁乾同埋無味唔新鮮,咬一啖唔使食落去。

✨肉類都幾多款,質素都ok, 雞翼豬手同條魚都好味,點心就剩係食左小籠包,味道唔錯個皮唔算厚。沙蜆惹味,可借有沙。如果帶媽媽黎食,剩係熟食佢應該有排食xD 不過睇片果d 炒蟹,東風螺,芝士青口就唔見有。

✨臨尾仲推左d 新款,大阪燒好食ar, 牛扒同鴨胸都唔錯。

甜品剩係食左個雪燕同軟雪糕。雲呢拿味軟雪糕,幾香滑又唔係好甜喎。雪燕飲落有薑味,又係唔係好甜,幾好飲。

✨呢度野食整體都ok, 雖然唔算係勁好食,但2人埋單total $286. 真係唔知係邊度搵,勁抵玩。😛本身無特別抱住期望黎,但我又覺得比想像中好,有優惠可以試下。

🤷🏼‍♀️另外想講呢個優惠其實都幾迷茫,開頭whatsapp 訂座 都係問一句先答你一句。 總之假日就$238 加一 , 另一位再收加一,total$286. 如果要食刺身刺身盤果d 就$268 喇。 真係要問清楚,如果唔係就比條片fake 左。