2011-03-16 12 瀏覽
是日同朋友黎天后食野,其實一心係想去旁邊的瀰月屋,但甜品前總要食個晚飯,朋友又鍾意日本菜,所以就同朋友黎到旁邊呢間酒樂亭啦。我地黎既時間實在太早,所以都無咩客人,入到去只有兩個客人,平日唔訂檯睇黎都無咩大問題~ 環境比較陰暗,但唔算好迫夾,而且無咩人又唔會太嘈,都可以的。我一向鍾意食雞泡魚乾,見呢度有又叫黎食下,不過呢度既整得唔係太好食。首先佢切得太幼... 夾都唔係好夾到,另外亦都太乾身,真係少少水份都無咁,而且味道亦偏淡,總括我覺得唔好食。><另外叫左雜錦魚生太卷,其實真係一般太卷既外貌,但內裡材料變左係三文魚等魚生,嗯... 我都唔係好識形容,唔難食,但亦唔算太特別既感覺,不過D魚生感覺都新鮮,OK的。朋友想食煙肉蠔卷所以叫左,煙肉燒得幾脆和香口,蠔亦帶有少少鮮味,不過食落真係覺得好多油呀。整晚最好食就覺得係香蔥吞拿魚腩飯,吞拿魚腩份量幾多而且亦夠香,加上點點香蔥食落更有鮮味,再配幾件香甜既玉子係唔錯的~ 食完呢個就飽哂啦。是晚飲飲食食同朋友傾計過左一個唔錯既夜晚,之後就出發去隔離既瀰月屋啦。不過個人覺得呢度食物一般,未必有下次啦。
雞泡魚乾
雜錦魚生太卷