2021-12-27
以往節日Be多數都唔會選擇留港🙈但而家喺冇得揀嘅情況之下…只好喺度發掘新鮮感自我陶醉😆😆襯住假期同fd子孖住去歎Omakase食番餐好嘅開心吓!!. ✨Omakase : 空 $1180前菜:磯煮鮑魚沾上鮑魚肝醬一齊食!令整件事鮮上加鮮💕. ✨右口魚 刺身中間夾咗紫菜…底下有酸汁…令刺身增添不平凡!!. ✨白象拔蚌刺身配松露油夠哂矜貴啦❤️蚌肉仲好彈牙!. ✨令和の怪物面頭仲要好邪惡咁加咗海膽同三文魚籽做topping🤤🤤引死人咩!大大一隻生蠔鮮甜到痺!🦪一滑入囗!正!. ✨煙燻鯖魚煙燻煮法令鯖魚呈現另一口感&味道!特別!! . ✨拖羅魚油豐富!入口即溶!包住脆紫菜食一流!. ✨汁煮吞拿魚面珠墩擺盤好有懷石料理feel😊魚肉軟嫩!幾好食!. ✨牛油炒大蝦睇落成件藝術品咁🍤濃厚牛油味令富有彈性嘅蝦肉鮮味更出!. ✨壽司 + 手卷吞拿魚腩、金目鯛、海鰻、牡丹蝦、右口魚邊、海膽、葱吞拿魚腩手卷😍😍件件都新鮮又引到人流哂口水!當中Be最愛件完全唔腥又豐潤口感嘅海膽壽司!!. ✨蜆湯大大隻蜆肉鮮嫩無比😚令清湯味道更上一層樓!. ✨抹茶奶凍 & 抹茶卷蛋卷蛋中間有滿滿抹茶忌廉!掂!不過Be更欣賞個滑
✨Omakase : 空 $1180
前菜:磯煮鮑魚
沾上鮑魚肝醬一齊食!令整件事鮮上加鮮💕
✨右口魚 刺身
中間夾咗紫菜…底下有酸汁…令刺身增添不平凡!!
✨白象拔蚌刺身
配松露油夠哂矜貴啦❤️蚌肉仲好彈牙!
✨令和の怪物
✨煙燻鯖魚
煙燻煮法令鯖魚呈現另一口感&味道!特別!!
✨拖羅
魚油豐富!入口即溶!包住脆紫菜食一流!
✨汁煮吞拿魚面珠墩
擺盤好有懷石料理feel😊魚肉軟嫩!幾好食!
✨牛油炒大蝦
睇落成件藝術品咁🍤濃厚牛油味令富有彈性嘅蝦肉鮮味更出!
✨壽司 + 手卷
✨蜆湯
大大隻蜆肉鮮嫩無比😚令清湯味道更上一層樓!
✨抹茶奶凍 & 抹茶卷蛋
卷蛋中間有滿滿抹茶忌廉!掂!不過Be更欣賞個滑滑溜奶凍!又香又濃抹茶味🍵Good!
另外再追加咗啲散叫嘅料理❤️
✨ 香脆雪魚干 $40
脆脆哋!點沙律醬食好匹配👏👏
✨ 脆炸富士灣小白蝦 $65
香口得嚟又唔會太重口味!吱啲🍋汁再一小隻一小隻咁食好過癮😝😝
✨ 汁燒魷魚筒 $88
惹味汁料令口感紮實嘅魷魚筒變得風味更佳🦑美味!!
✨ 天婦羅稻庭烏冬 $160
食完咁多正嘢之後!加埋熱辣辣嘅湯烏冬&炸得恰到好處嘅雜錦天婦羅!就可以完美收場啦😘😘