2021-12-23 23 瀏覽
今朝老細叫我落觀塘同外國佬傾野,點知佢臨時甩底冇辦法要等兩個鐘頭先再返公司,咁就去我平時嘅「私人架部」坐著等。話說呢度位於牛頭角展貿中心,地方寬敞,而且環境格局都係好圖書館特色臨近聖誕節仲有聖誕樹🎄成個Christmas feel出晒我就坐係平時坐開嘅私家位等食如果就咁飲杯咖啡,都好休閑好舒服!好,開始點餐!手機落單真係好方便話咁快第一碟食物黎喇~南瓜蟹籽蟹肉意粉呢個值100分南瓜汁嘅香濃鎖住喺每一注意粉上面,已香草亦都好配合到蟹肉嘅鮮味。喺兩者相輔相成之下,令到每注意粉都滲透著奶香味,而且爽口彈牙,一試難忘!另外,我地亦叫左鮭魚希臘芝士蛋沙律三文治呢個同樣好rich好滿足!煙燻鮭魚嘅香味同流心蛋一齊食落口,零舍滋味而且切落去,麵包亦都有陣陣嘅牛油香令人回味無窮♾️最後,食飽之後,我地緊要叫翻甜品滿足下!伯爵茶窩夫配奶茶雪糕唔好以為佢同一般嘅窩夫一樣雖然我嘅製作係上碟之後好似好平常,但係食落去嘅時候有好多層滋味出現!!!第一層:伯爵茶味道第二層:海鹽焦糖味道第三層:奶茶香滑口感味道第四層:滋味麻薯黏口口感第五層:火龍果清新解渴味道...我冇誇張到㗎!有圖有真相!呢一個窩夫真係值得一試!雖
今朝老細叫我落觀塘同外國佬傾野,點知佢臨時甩底

臨近聖誕節仲有聖誕樹🎄

成個Christmas feel出晒

我就坐係平時坐開嘅私家位等食

如果就咁飲杯咖啡,都好休閑好舒服!

好,開始點餐!

手機落單真係好方便

話咁快第一碟食物黎喇~南瓜蟹籽蟹肉意粉

呢個值100分

另外,我地亦叫左鮭魚希臘芝士蛋沙律三文治
呢個同樣好rich好滿足!

煙燻鮭魚嘅香味同流心蛋一齊食落口,零舍滋味
而且切落去,麵包亦都有陣陣嘅牛油香
令人回味無窮♾️

最後,食飽之後,我地緊要叫翻甜品滿足下!
伯爵茶窩夫配奶茶雪糕

唔好以為佢同一般嘅窩夫一樣

第一層:伯爵茶味道

第二層:海鹽焦糖味道

第三層:奶茶香滑口感味道

第四層:滋味麻薯黏口口感

第五層:火龍果清新解渴味道

...
我冇誇張到㗎!有圖有真相!

呢一個窩夫真係值得一試!雖然我哋已經好飽肚,但係食個窩夫嘅時候,仍然覺得佢係好滋味
但係奉勸大家,要留定肚先食啊~

最後,我哋都係捧腹而回

今次呢個打正旗號吞pot lunch真係好滿足!希望下一次都有工作時間輕鬆嘅機會