晨早去客度開會, 仲要去到西環, 又遠又cold既天氣真係.......唯有講句打工仔不易做~~~~~咁辛苦開完個會就同同事去食個好開心既lunch, 因為我同我同事又係半個咖哩迷, 點解半個呢, 因為我地唔止鐘意咖哩, 仲有好多食物都好like ga唔可以比一個咖哩綁著我們的, hahaha, 好~~~~~我地出番去上環決定要整番個重口味印度lunch buffer先(因為之前去西環既, 試過另一間印度菜了 - The Clay Oven), 其實之前睇magazine介紹過Basmati, 一直都冇機會try try, 家下去到上環就試下啦~~~~~~~其實都唔算好多野食, Salad幾款, 汁分開是其本, haha, 全部都係印度汁, 我都係鐘意油醋汁OR冇汁算啦><先講分量, 可能係我地早到, 佢地放出lai既食物真係好多, 份量十足呢~~~~~~~是日curry有兩款, fish & Lamb, 魚係先炸後煮, 所以這個魚很滑(不過就唔脆了), 而Lamb我又怕 (so)但同事極力推介底下, 我試了一件很細很細的, 哈, 又不錯wor, 好滑, 而且唔 (so
Mixed Salad
是日curry有兩款, fish & Lamb, 魚係先炸後煮, 所以這個魚很滑(不過就唔脆了), 而Lamb我又怕 (so)但同事極力推介底下, 我試了一件很細很細的, 哈, 又不錯wor, 好滑, 而且唔 (so)可以食到^^個汁仲可以送飯or餅呢^^
Curry Fish & Lamb
接著有炸chicken 由於我唔食一般既chicken, 所以冇勇氣去試, 同埋個樣有D油, 咁真係更冇信心去試><
炸chicken另一樣係好似咖哩角餡的炸物, 樣子一般, 但味道不錯, 冇左印度咖哩角厚厚皮, 感覺更好
最估唔到既係有garlic 炒雜菜, 可能想迎合香港人口味而推出的, 但我寧願係indian dish會開心D lol, 講番味道, 當然冇咩特別反而煮得有D唔夠, 有點硬
旁邊的胡椒餅, 又Keep到幾脆wo, 其實大部份朋友都鐘意咖哩match 烤餅, 但就鐘意配飯喇haha, 不過佢地個胡椒餅又幾好食, 竟然令我食了很多^^
最後唔係dessert, 但可以任選飲品, 仲可以飲mango lassi tim呀, 真係好過甜品, 因為好full了~~~~~~~~
完美既lunch又食左喇, 只好再次上班
胡椒餅
題外話/補充資料: 隨左lunch buffer, 仲有set lunch ga
2013-12-30
Curry Fish & Lamb