近来大熱嘅cafe,見勁多人嚟打卡, 星期六12點到達都仲有幾多位,到12:30左右差不多full,唔想等位要早啲嚟~🔘大糖嶺白桃疏乎厘好多口味都想試,但不時不食,到咗食白桃嘅季節當然都要食佢,餐牌寫到明呢款白桃甜度達13度以上,果然真係幾甜,多汁感覺清新,好啱夏天食,而且白桃數目唔少!! 疏乎厘有三件,食落輕盈有空氣感,另外覺得個雪糕都好味,有見得到嘅雲呢拿籽!! 🔘PHI全日早餐All day breakfast發揮正正常常,因為想食牛油果同煙三文魚所以先食佢,仲有腸仔、煙肉、太陽蛋等,都幾豐富!! 🔘雜莓法式吐司賣相幾靚,有士多啤梨同藍莓,最怕法式吐司太過濕軟腍腍,呢度嘅質感係軟熟得來唔會過濕,有蛋香甜度剛好!! 🔘Summer Pineapple Soda朋友話叫嚟俾我影相,但明明佢自己就鍾意菠蘿🤓🤓,紫色對比起餐牌顏色比較淡,味道係菠蘿味主導,冇得揀甜度但唔會過甜,仲食到菠蘿粒粒!! 🔘Cream art Latte (Purple Sweet Potato)以為賣相好靚味道會麻麻哋,但飲落有驚喜,尤其是我食咗好耐野先飲第一啖,溫度仲好熱,奶泡濃厚,感覺係靚得來都好飲!! 總

🔘大糖嶺白桃疏乎厘

🔘PHI全日早餐

🔘雜莓法式吐司

🔘Summer Pineapple Soda

總結覺得甜品同咖啡都幾出色~
自己嘅喜愛度: 疏乎厘 > Latte > 法式吐司