2024-01-11 195 瀏覽
約咗朋友去大館,OpenRice揾到依間喺扶手電梯附近嘅泰國菜餐廳,好似幾吸引,特別係啲嘢飲同甜品,所以就決定試吓啦。叫咗一份海鮮冬陰功金邊粉,一杯粉紅椰子水,同一碟泰式炒通菜。冬陰功湯底唔太辣,易入口,越食越開胃,食完餐飯都唔會話覺得好鹹或者好重味精,似係真材實料。配料份量都足夠,有蘑菇、蝦、魷魚、青口同芽菜嗰啲配菜。金邊粉嘅份量都足夠,符合性價比。泰式炒通菜好有鑊氣,冇諗過喺大排檔以外嘅地方都有咁惹味嘅通菜,食得出有少少辣,但係都接受到,份量亦都合理。我最鍾意就係杯嘢飲,睇得又打得卡,賣相一流,味道都幾好味,係淡淡地嘅甜味再加椰子水,感覺幾健康。整體嚟講呢間嘢,食物質素符合性價比,我會再encore。

整體嚟講呢間嘢,食物質素符合性價比,我會再encore。