2022-03-24
𝐆𝐈𝐅𝐓𝐒 𝐎𝐅 𝐆𝐎𝐃𝐈𝐕𝐀 𝐀𝐅𝐓𝐄𝐑𝐍𝐎𝐎𝐍 𝐓𝐄𝐀鹹點▪️白朱古力脆皮鴨肝慕絲伴黑魚子▪️Impossible 他他▪️煙三文魚伴三文魚子▪️甜蝦血色瑪莉▪️辣肉腸橄欖串甜點▫️GODIVA朱古力▫️檸檬馬鞭草覆盆子馬卡龍▫️酒漬櫻桃黑朱古力▫️伯爵茶黑朱古力慕絲▫️自家製碎榛果朱古力.🔺另有4個英式傳統鬆餅配clotted cream & Jam🔺GODIVA雪糕🍦、士多啤梨朱古力、吞拿魚及芝士火腿三文治任食🥪🔺飲品揀左Sweet France Tea🫖& Latte☕️.🔸整體而言afternoon tea以黑膠唱盤造型呈現係非常適合打卡📷至於鹹點既味道正常 不過不失 個人推介白朱古力脆皮鴨肝慕絲伴黑魚子🐟食落有層次感 鴨肝味都好突出 而甜點既造形吸引🍫但食曬之後會覺得有啲漏 個人認為太甜 推介自家製碎榛果朱古力 外層脆口 朱古力濃度十足價錢方面比較進取 性價比唔太高 .🔸由於朋友食素 所以其中一位轉為素食 鹹點有雜菜 藜麥 蕃茄等🥗 味道就比較一般 如果款式多元化點會更好.星期一至五$748/2 (另收加一服務費)星期六、日及公眾假期$788/2 (另收加一服務費) .GREEN📍 尖沙咀科學
鹹點
▫️自家製碎榛果朱古力
價錢方面比較進取 性價比唔太高
味道就比較一般 如果款式多元化點會更好
星期一至五
$748/2 (另收加一服務費)
星期六、日及公眾假期
$788/2 (另收加一服務費)
GREEN
📍 尖沙咀科學館道17號唯港薈地下