假日約6點半去到位於深水埗嘅Minimal,餐廳面質以cafe黎講算大,但當時都約有5-6人係門口排隊,幸好有book位可以直接入🫶🏻門口位有個靚靚打卡位,啱晒想影相嘅朋友,而且左邊仲有兩張矮身啲嘅枱櫈好啱影相📸️不過我哋冇咩所謂就被安排係右邊嘅座位食野(✿´༥`✿).▫️安格斯牛腰扒配阿根廷青醬 $158(8/10)Prime Angus Flap meat, Parsnip puree, Chimichurri塊安格斯牛腰扒大概被煮到medium嘅熟度,個人覺得啱啱好,油花分布均勻,肉質亦幾香嫩😋如果係重口味人士可以沾埋個青醬食,我就覺得唔沾已經夠牛味🥩 .▫️全日高夫早餐 $130(7/10)All Day Waffle Breakfast- Smoked Salmon, Sausage, Smoked Ham, Scrambled Eggs, Mushrooms, Fried urchin croquett啱晒咩都想食嘅朋友,一個幾classic嘅ADB 🍳 中間嘅Fried urchin croquett特別好食( •̤ᴗ•̤ )♡.▫️日本•吹糖士多啤梨(每日限定) $95(7/10)
▫️安格斯牛腰扒配阿根廷青醬 $158(8/10)

如果係重口味人士可以沾埋個青醬食,我就覺得唔沾已經夠牛味🥩
▫️全日高夫早餐 $130(7/10)

啱晒咩都想食嘅朋友,一個幾classic嘅ADB 🍳

▫️日本•吹糖士多啤梨(每日限定) $95(7/10)
Sucre Soufflé Strawberry, Vanilla Cream, Yuzu, Mara Des Bois Strawberry Compote

好特別嘅心機之作😳巨型士多啤梨外層係脆脆嘅焦糖漿,入邊係空氣感好重嘅cream,則邊仲有啲脆脆同蛋糕,成個combination好有創意,唔過甜帶點清新嘅柚子香,味道都唔錯💕
▫️抹茶鮮奶(西村番茶屋〝媛"使用) 熱 $45(8/10)

Matcha Latte NISHIMURA "HIME"
有驚喜!估唔到抹茶味都唔淡,仲幾香抹味,而且可以轉oatmilk,好加分✨
▫️焙茶燕麥朱古力 $45(7.5/10)
Hoiicha Chocolate Oatmilk Latte
對我黎講焙茶味唔淡,而且同甜度適中嘅chocolate oatmilk好夾,幾啱我口味🥰
如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我@fibee3b
  • 安格斯牛腰扒配阿根廷青醬
  • 抹茶鮮奶