2024-03-12 43 瀏覽
旺角海鮮菜館主打各款生猛海鮮,佢哋晚市設有多款套餐,總會搵到個啱你嘅,今次點咗至尊二人杉斑套餐,$788 就食到超豐富嘅新鮮海鮮😋😋😛😄😄🪼白灼韭菜花+白灼海蜇絲🪼應該係畀咗海蜇頭,口感清爽, 比平時食開嘅海蜇更為彈牙,幾特別🐟清蒸虎衫斑🐟虎衫斑處理前有畀我哋望過條魚,確保斤兩十足,魚肉嫩滑鮮美,火喉掌控得宜,魚肉係剛剛好煮熟,滑溜好味🦪蒜蓉粉絲蒸特大元貝🦪滿滿嘅蒜蓉粉絲放表面,蒜蓉香氣散落帶子,帶子非常大隻,有手掌咁大,鮮甜肉厚,配合蒜香味,真係想加碗白飯🐚豆豉果皮蒸大連鮑魚🐚鮑魚處理得乾淨,有細心洗刷過,果皮清香同豆豉令鮑魚鮮甜惹味🦐翡翠金沙蝦球🦐蝦球完全沾上鹹蛋黃鹹香味道,香濃又沙沙哋嘅口感,會令你愛上鹹蛋黃醬🍲杏汁菜膽白菜湯🍲近幾日又轉涼,熱辣辣又濃郁嘅杏汁湯真係滋潤非常,豬肺同白菜頭處理得乾淨,湯頭香濃旺角海鮮菜館地址:旺角洗衣街153號#mongkokfood#mongkokseafood#seafoodhk#旺角海鮮菜館#旺角海鮮#海鮮餐#海鮮套餐#優惠套餐#新鮮海鮮#中菜餐廳#海蜇頭#虎衫斑#蒸魚#蒸斑#蒜蓉粉絲#特大元貝#元貝#豆豉果皮#蒸鮑魚#大連鮑魚#金沙蝦球#流

🪼白灼韭菜花+白灼海蜇絲🪼

🐟清蒸虎衫斑🐟

🦪蒜蓉粉絲蒸特大元貝🦪

🐚豆豉果皮蒸大連鮑魚🐚
鮑魚處理得乾淨,有細心洗刷過,果皮清香同豆豉令鮑魚鮮甜惹味

🦐翡翠金沙蝦球🦐

🍲杏汁菜膽白菜湯🍲

旺角海鮮菜館
地址:旺角洗衣街153號

#mongkokfood#mongkokseafood#seafoodhk#旺角海鮮菜館#旺角海鮮#海鮮餐#海鮮套餐#優惠套餐#新鮮海鮮#中菜餐廳#海蜇頭#虎衫斑#蒸魚#蒸斑#蒜蓉粉絲#特大元貝#元貝#豆豉果皮#蒸鮑魚#大連鮑魚#金沙蝦球#流沙#鹹蛋黃醬#杏汁#白肺#杏仁白肺湯