2018-04-30 864 瀏覽
有朋友介紹這間酒樓飲茶不錯,所以今日同家人來試下,在e。。go網上訂位有九折優惠,但此優惠不包括茶介($12/位)。我地點左最有名的:沙嗲金錢肚金錢肚好淋好入味,同家人搶住食蟹肉瑤柱灌湯餃個湯好鮮甜,有竹生,干瑤柱,餃子皮薄軟滑,餡料有蝦,帶子,蟹肉等材料,加了少許紅醋鮮味更突出但星期六,日及假期先有得點。燒腩仔皮燒得香脆可口,瘦肉比例多於肥膏,食得健康荔茸西米焗布甸布甸焗得好靚,賣相吸引食落個西米布甸熱辣辣好香好滑,最正係低下的荔茸有芋頭粒,香滑有咬口,而且芋頭味好香,但食到最尾略甜。總括來說,味道的確不錯,確實名不虛傳我地還點了其他點心:酥皮焗餐包熱辣辣的餐包酥皮焗得香脆,叉燒餡料豐富,滿足蜂巢芋角出面酒樓已好少有得食,可能工序煩複吧!芋角咬落鬆化,芋泥香滑,餡料甘香,食完不會覺得油膩,好耐無食過咁好味的芋角了蜜汁叉燒腸粉腸粉好滑,還食到叉燒的焦香,美味朋友真的無介紹錯,雖然點心款式不多,但勝在貴精不貴多 食得出每樣點心是廚師精心製造,用料認真,所以一分價錢-分貨!不似有些酒樓般在大陸大量製造,再運來香港,降低食物質素
我地點左最有名的:
沙嗲金錢肚
金錢肚好淋好入味,同家人搶住食

蟹肉瑤柱灌湯餃
但星期六,日及假期先有得點。
燒腩仔
皮燒得香脆可口,瘦肉比例多於肥膏,食得健康

荔茸西米焗布甸
布甸焗得好靚,賣相吸引
,而且芋頭味好香,但食到最尾略甜。
總括來說,味道的確不錯,確實名不虛傳
我地還點了其他點心:
酥皮焗餐包
熱辣辣的餐包酥皮焗得香脆,叉燒餡料豐富,滿足

蜂巢芋角

蜜汁叉燒腸粉
腸粉好滑,還食到叉燒的焦香,美味

朋友真的無介紹錯,雖然點心款式不多,但勝在貴精不貴多
2018-04-28