(非會員)
上星期同班friend係白石燒完o野食,突然想食糖水,有人提議去西貢滿記,有人話太遠,不如去馬鞍山啦,佢話有一間成日都好多人又容易泊車,咁我地就成班人去這度。我地係這間叫了杯佢推介的綠茶沙冰同埋個有菠蘿的椰汁喳咋,佢話好特別,所以咪試下,點知個綠茶沙冰,簡直係不知所謂,加d 旺旺仙貝落去,令到杯沙冰又咸又甜,仲要係超甜,好難食,仲要d 沙冰係”參”口,都唔滑,又唔係好香綠茶味,我係九龍城的甜蜜居食的藍莓沙冰,不知滑這度幾多,沙冰英文叫smoothies,我諗這杯係我人生中食最難食的一杯沙冰,個菠蘿喳咋仲不知所謂,有少少酸酸地,搞到我都唔知係唔係碗喳咋變了,佢咁整佢都幾好,假如碗喳咋變酸了都無人知,最慘一d 椰汁味都無,又唔係好多豆,只係得糖加水咁。佢d 不知所謂的fusion,但係我地真係接受唔到。佢仲話可以係對開的地方泊車,好少趕車,點知我地一坐底就有差人來,搞到我嗱嗱聲要將架車泊入停車場,冇晒心機食糖水。食完之後,我同介紹我地來那個人講,你d 口味都頗為特別,我諗佢可能係好憎我地咁多個,所以先叫我地來這間食糖水,下次都係去遠d 都滿記食。
  • N/A