2014-08-09
2007 瀏覽
呢篇係小弟既第一份食評自命食遍港九新界希望大家中意我既食評啦~《前言》第一次就打一篇女朋友好想去既西班牙餐廳本身聽朋友講話排隊要排好內有D驚驚係星期六 7點到去排竟然排半個中就搞掂有D驚喜(不過奉勸大家BOOK位先好,事關我見到有人5位遲我幾個字來個WAITER唔比飛佢 _-)《正題》招牌水果茶一入口好香水果味,甜而不膩,幾好但飲到底果時就甜到爆,最後無飲曬。吹到-_-MAINLY係熱情果味,有蘋果青蘋果食都係唔錯既柑桔檸檬沙冰好SURPRISE既,因為個沙冰係用羹食XD好醒神醒胃!有檸檬摻埋係入邊,幾好咬口幾正,所以為左紀念佢,PRO PIC就用佢同小弟既合照啦~西班牙海鮮炒飯好食!真係幾好食既!小小辣D飯唔太林個蝦GRILL得好正但個青口有少少腥記得唧檸檬先好食!炸魚柳及薯條本先來果3樣野都幾好再來呢個賣相咁勁既炸魚以為會滿意度直線上升啦點知一食呢舊炸魚真係扣曬分我唔知係咪傳統啦但係就個粉皮炸到厚到傻食落成個油炸鬼包魚咁總次一句,重口味,勁難食。之後D薯條。。。。。。。。。。。同M記有得揮-_ (you know what i mean gah lah -,)強烈不建議!WAFFL
自命食遍港九新界
希望大家中意我既食評啦~
《前言》
第一次就打一篇女朋友好想去既西班牙餐廳
本身聽朋友講話排隊要排好內
有D驚驚
係星期六 7點到去排竟然排半個中就搞掂
有D驚喜
《正題》
一入口好香水果味,甜而不膩,幾好
但飲到底果時就甜到爆,最後無飲曬。吹到-_-
MAINLY係熱情果味,有蘋果青蘋果食都係唔錯既
好SURPRISE既,因為個沙冰係用羹食XD
好醒神醒胃!
有檸檬摻埋係入邊,幾好咬口
幾正,所以為左紀念佢,PRO PIC就用佢同小弟既合照啦~
好食!真係幾好食既!
小小辣
D飯唔太林
個蝦GRILL得好正
但個青口有少少腥
記得唧檸檬先好食!
本先來果3樣野都幾好
再來呢個賣相咁勁既炸魚以為會滿意度直線上升啦
點知一食呢舊炸魚真係扣曬分
我唔知係咪傳統啦
但係就個粉皮炸到厚到傻
食落成個油炸鬼包魚咁
總次一句,重口味,勁難食。
之後D薯條。。。。。。。。。。。
強烈不建議!
戲肉來啦~
聽聞好出名
咁個樣都真係幾令既
有全份同半份揀
一開始,小弟每個配料HI一D來食
點知!!!!!!好難食-_
《後記》
名過於實既朝聖店
冇太大SURPRISE
各樣野都OK
性價比就較低啦。。。。。
題外話/補充資料:
photos credit to my dearest crystal @lengnuisheartfood