2018-05-13
最近屋企有啲事,我要經常頻撲娘家,身心俱疲,好彩大埔越來越多美食,隨便食啲好嘢令自己開心下,冇目標嘅情況下逛到一鳴,下雨天終於唔使排隊等位。喜歡呢度氣氛幾有日本地道嘅特色,有咁岩得咁橋我食飯果晚仲有日本人喺度飲酒,聽住佢哋講日文,好有親切感好想返鄉下。我覺得呢度拉麵係主角,所以坐低二話不說先揀拉麵,我未試過食辣嘅焰。鳴; 一於挑戰下少辣啦!一上台見到鮮紅色嘅拉麵湯底,真心叫咗一下。試一啖湯頭,正呀辣得來仍然有鮮嘅味道,刺激好味。拉麵嘅配料都好豐富,尤其是櫻花蝦、留心蛋、叉燒,全部都 above average 。我全部一掃清。仲叫咗杯一千零一夜飲下,好有feel。淨係食拉麵真係唔夠,叫一串豬頸肉嘆呀!如老公就話食拉麵一定要配煎餃子,果然係天作之合。最後試埋個人氣超巨大 名物超 jumbo 芝士玉子拌 ,直徑有成 8 cm咁大,見到都好開心。老公最鍾意食玉子,我就最鍾意食芝士,我哋兩個都食到 Lum Lum 脷。返大埔又多一個開飯嘅地方。
仲叫咗杯一千零一夜飲下,好有feel。
淨係食拉麵真係唔夠,叫一串豬頸肉嘆呀!
如老公就話食拉麵一定要配煎餃子,果然係天作之合。