2021-06-26
話說 我5月尾打去book 6月份lunch time 時間都full曬 我覺得係coupon效應 我就落咗waiting list 幸運有人cancel booking 咁我就可以去食啦☺️環境不俗 對住個海 有天然光 可惜我唔係坐窗邊位🥲 平日set lunch有以上幾款 公眾假期會貴少少 同埋個Menu有啲分別 今次就揀咗Sukiyaki 同燒和牛嗰set 為咗要用到張coupon 我叫多咗杯mock tail(Mango, lemon, 仲有一樣材料唔記得咗) 杯飲品其實好多冰 但估佢唔到 就算溶咗冰之後 個味道都仲喺度 唔會覺得淡咗 同埋杯野係酸味味 好開胃 好啱配我點嘅set lunch(因為食咗兩三嚿燒牛之後 就覺得好漏)侍應哥哥每上一碟菜 都會同你講解佢係咩嚟 但我已經唔記得佢介紹塊牛係屬於咩部位下單侍應問我哋係咪share食 我話係佢就分咗以下兩碗俾我之前我食過一間好出名嘅 喺中環 實說這個set牛的份量只有2塊 而中環嗰間係有4塊 但我同老公一致認為日山好食一點 因為這個Sukiyaki冇咁甜 中環嗰間 無論牛同配菜都係偏甜 不過中環嗰間就唔會咁樣上菜 牛還牛 蔬菜還
環境不俗 對住個海 有天然光 可惜我唔係坐窗邊位🥲
下單侍應問我哋係咪share食 我話係佢就分咗以下兩碗俾我之前我食過一間好出名嘅 喺中環 實說這個set牛的份量只有2塊 而中環嗰間係有4塊 但我同老公一致認為日山好食一點 因為這個Sukiyaki冇咁甜 中環嗰間 無論牛同配菜都係偏甜 不過中環嗰間就唔會咁樣上菜 牛還牛 蔬菜還蔬菜 蛋漿分開另上 飯嘅份量好少 但可以同侍應講加飯 佢哋無限量供應 而日山就成碗飯上比你 有冇得免費追加飯就唔清楚
四百幾蚊一個set得幾嚿牛 覺得好似好貴 但我想講我食咗兩三夠已經覺得好漏🙃🙂 上菜後 我移動隻碟影相 發現隻碟係熱的👍🏻👍🏻 但唔好彩嘅係我頭上有個風口位 唔快啲食啲嘢會凍哂 我同老公一致認為佢好食過Sukiyaki 當然我哋都偏向牛係用燒嘅形式去烹調 仲有佢個醬汁 一個係燒汁 一個係黑松露蛋漿 本人好鍾意黑松露嗰隻味 點牛之餘仲攞嚟送飯
最後用柚子雪糕做結尾 我估係自家製 食食吓都有好幾塊冰 甜品偏甜 所以覺得佢一般
用餐完畢後 餐廳上一層係公眾露天平台 個view睇晒成個維港 正!
service 環境 食物質素 lunch set價算抵食 未試過嘅 值得一試