2020-07-13
由於在網店訂左口罩已經到貨了,今日專登到荃灣取貨,黎到荃灣當然要黎食我最愛個間米線啦由於夏天的關係,老闆娘的營業時間都有更改,星期一至五只做晩市,星期六日就有午市同晩市,大家黎食之前記得上老闆娘個社交平台到睇下營業時間先啦,唔係就好容易摸門釘架啦豬粉腸蒙古湯米線(小辣)$45講到我的最愛,一定係蒙古湯,湯底超級香孜然味,就係我地平日食羊肉串個種孜然粉,成個湯超級重香料味,保證你地係其他米線店一定唔會食到依種湯底。老闆娘食到的每一碗米線,都係落完order之後配料米線加湯底即煮的,所以我依碗的豬粉腸真係吸收曬蒙古湯的精華,只能用超級正黎形容😍炸雞,魚肉響鈴,蝦膠豆卜酸辣銀針粉 $65黎到老闆娘,不得不試佢既炸物,尤其以炸雞最出名,其本上每一台必點,響鈴同豆卜都炸到超香口,食到卜卜聲😄而且依度除左米線之外,仲有好面底選擇,今次我地就特別啲,叫左銀針粉,銀針粉都非常吸湯,大家黎到不妨試一下,唔洗次次都揀米線咁單一總括黎講老闆娘係我心目中No.1 米線的選擇,保證大家試過之後,唔會再想食譚仔😂😂
豬粉腸蒙古湯米線(小辣)$45
炸雞,魚肉響鈴,蝦膠豆卜酸辣銀針粉 $65