2021-07-31 2249 瀏覽
🔹北京填鴨餐 (3-4人) ($618)好想食北京填鴨 所以我地黎佐呢間傳統京菜館👍🏻 餐廳嘅裝修好懷舊😃 侍應大部分都係上佐年紀嘅🤣 呢個北京填鴨餐相當抵食 因為份量好多 一定足夠3至4個人食😆🔸北京填鴨半隻🍗🍖主角北京填鴨連皮帶肉 感覺鴨肉仲多過皮😄 所以食落去會冇咁脆😆 一咬落去啲油爆哂出黎🤩 但份量就真係唔太夠 我冇expect半隻得咁少😂 包鴨嘅皮好厚 同埋有啲粉喺上面 有啲似印度薄餅 食嘅時候食到太多麵粉味😅 所以我比較中意平時啲薄皮😂評分: 🌟🌟🌟🔸上湯浸菜心苗🥬菜心幾冧 唔會咬唔到🤣🌟 上湯唔會太咸👍🏻 加埋啲蒜子就更好食😄🥰評分: 🌟🌟🌟🌟🔸蔥爆牛肉🥩牛肉好嫩口 冇乜筋 一啲都唔韌😄 仲用佐好多蔥段黎炒 我最中意食蔥🥰 所以幾惹味😍 但食落有啲油膩😅 所以要夾埋白飯一齊食😂評分: 🌟🌟🌟🌟🔸醬蹄拼素鵝🍗醬蹄係成餐最好食嘅👍🏻 點埋啲汁就perfect😍 素鵝外層腐皮嘅煙薰味有啲怪😂😂 但就咁食入面嘅料就好啲啲😅 入面有甘荀條 冇咁油膩🥕評分: 🌟🌟🌟🔸蟹粉小籠包🥟小籠包皮薄多汁🥰🥰 味道唔會太咸👍🏻 但咬落去啲湯汁唔會熱到辣口😅 如果個包可以再熱啲就好啦😃評分: 🌟🌟
🔹北京填鴨餐 (3-4人) ($618)

🔸北京填鴨半隻🍗🍖
評分: 🌟🌟🌟

🔸上湯浸菜心苗🥬

🔸蔥爆牛肉🥩

🔸醬蹄拼素鵝🍗
評分: 🌟🌟🌟

🔸蟹粉小籠包🥟

🔸高力豆沙🥠
高力豆沙唔太甜 但我覺得入面唔夠豆沙🥲同埋好似整佐好耐先拎出黎😔 好似食緊舊凍凍地甜甜地嘅麵粉🌚
評分: 🌟🌟