2021-10-28
喫茶ちょうぼ (大埔)大埔超級城最近嘅亮點真係一浪接一浪,呢間昭和風嘅洋食屋店面裝修已經夠吸引,食物仲相當有水準,難怪開張以嚟一直人氣高企🌀明太子煙肉蛋包飯貼心嘅店員會先問我地要唔要影相,之後再切開半熟嘅奄列,睇住滑嫩嘅蛋流出嚟感覺治癒🥚Creamy 嘅明太子醬汁鮮味十足,加上充滿蛋香嘅滑蛋,味道層次豐富🌀日式卡邦尼意粉卡邦尼意粉加上木魚絲,將日式食材結合西式煮法感覺新鮮👍🏼將流心嘅蛋黃撈勻食,意粉充滿蛋黃同忌廉香味,滋味無窮∞🌀炸北海道大蝦配四元豚豬Jumbo size嘅炸蝦🍤非常有驚喜,爽口彈牙,外皮炸得香脆裡面又啖啖肉,jeng!日本嘅四元豚肉味香濃,邊位帶少許油脂,食落有油香而唔油膩,值得一試😋🌀草莓法式多士擺盤精美,打卡之選📸法式多士口感鬆軟,加上肉桂粉,香味更為提昇🌀巴斯克芝士蛋糕芝士味香濃,食落口感軟綿,外層位置帶點焦香,整體唔錯🌀抹茶鮮奶咖啡抹茶同咖啡加埋一齊原來都幾 夾,飲落有抹茶嘅甘甜,隨後又有咖啡嘅香味,正正係我杯茶🙌🏼
🌀明太子煙肉蛋包飯
🌀日式卡邦尼意粉
卡邦尼意粉加上木魚絲,將日式食材結合西式煮法感覺新鮮👍🏼
將流心嘅蛋黃撈勻食,意粉充滿蛋黃同忌廉香味,滋味無窮∞
🌀草莓法式多士
擺盤精美,打卡之選📸
法式多士口感鬆軟,加上肉桂粉,香味更為提昇
🌀巴斯克芝士蛋糕
芝士味香濃,食落口感軟綿,外層位置帶點焦香,整體唔錯
🌀抹茶鮮奶咖啡