2022-07-01 1805 瀏覽
我一向都鍾意食中餐,貪佢烹調技巧變化多,今日嚟到我心儀已久嘅神燈,完全滿足我要求。.呢到主打懷舊菜,絕對樣樣都稱心滿意。地方夠晒大,啱晒一家大小或者朋友聚餐。而家服務好好,好勤換碟執嘢,枱面乾淨打卡先靚😂.我其實唔只鍾愛釀蟹蓋😂 我係成隻蟹都鍾意,嚟到神燈又點可以唔佢名物糯米炒蟹膏同叉燒。但除咗呢兩樣,其實嘢都好吸引。咁就梗係叫埋嚟食啦。.糯米炒膏蟹 上枱已經聞到陣陣香味,膏蟹大隻鮮味,蟹汁浸入飯裡面,成煲飯香到不得了,佢地泰國糯生炒糯,口應軟糯,必食之選,而且爆多蟹膏👍🏻.伊比利亞叉燒皇採用西班牙豬肉,叉燒肥瘦適中,燒得色澤均勻,入口香濃帶蜜香,肉質鬆化,有肉味,出色👍🏻.白灼牛叁寶 (牛黃喉、毛肚、牛肝連)牛黃喉係牛心室的大動脈血管,高蛋白質,口感細膩脆爽,唔係周圍食到。毛肚即是牛百葉、牛肝連就係封門柳,簡單白灼之後沾上秘制豉油,食完原味道。.金湯海皇豆腐,豆腐好滑,材料好足,元貝鮮蝦仲有草菇,襯埋個南瓜金湯底,好想叫碗白飯😂.百花炸釀松葉蟹鉗即炸蟹鉗,熱辣辣脆卜卜,又啖啖肉,仲只係$58/隻😂 咬落彈牙,呢個我好推介😂.然後發現呢度飲酒免開瓶,好正😂 真係啱晒鍾意飲兩杯嘅朋友嚟🥺
但除咗呢兩樣,其實嘢都好吸引。咁就梗係叫埋嚟食啦。
糯米炒膏蟹
伊比利亞叉燒皇
白灼牛叁寶 (牛黃喉、毛肚、牛肝連)
百花炸釀松葉蟹鉗
然後發現呢度飲酒免開瓶,好正😂 真係啱晒鍾意飲兩杯嘅朋友嚟🥺🥺
食完仲叫埋甜品,鮮奶布甸同桂花糕,好飽但好味,清晒埋單。
2022-06-30