2020-04-12 28 瀏覽
疫情下冇得去旅行食下台灣野懷念下台灣味道卻是個很好的選擇舖頭裝修都滿有台灣味道食物有好多種類選擇其中蛋餅係必點之選😋起司肉鬆蛋餅外層餅皮一啲都唔厚粉夾著蛋香同香脆肉鬆,再加上起司做到拉絲效果,未食已經好吸引,食落去有多重口感,超級滿足,蛋餅伴有個甜酸醬,沾上醬嚟食又有另一番味道,好惹味😋炸花枝丸呢個小食好有台灣夜市的風味炸到金黃色好靚,食落唔會覺得好熱氣,但係又好香口,伴上蛋餅嘅甜酸醬嚟食都好正! 大腸麵線 滷肉飯大腸麵線同滷肉飯都係去台灣必食食物,呢度嘅大腸麵線蒜味十足,湯底好濃,大腸亦十分新鮮;滷肉飯十分足料,肉汁好甜好豐滿,肥瘦適中,好正宗的台灣風味。兩個主食的份量十足,好抵食!花雕醉雞醉雞肉質鮮嫩,酒香入味,賣相不錯,伴滷肉飯是個不錯的選擇,可解肥膩!食台灣野,仲有唔少得嘅台灣野飲🤗芋頭鮮奶簡直想俾十個讚,絕對係芋頭控嘅恩物,芋頭粒軟硬度剛剛好,健康之選😋蜂蜜檸檬愛玉,非常開胃又解渴,酸酸地之餘,蜂蜜可中和其酸度,仲有愛玉可以食,絕對係解熱解渴之選!
疫情下冇得去旅行

呢個小食好有台灣夜市的風味

大腸麵線

滷肉飯

花雕醉雞

食台灣野,仲有唔少得嘅台灣野飲🤗

2020-04-11